Van publicatie van een formule in een botanisch vaktijdschrift tot lesstof op Harvard, tal van publicaties en verschillende toepassingen, van antennes tot games. En dat binnen twee decennia. Met eindeloze mogelijkheden is de Superformule van dr. Gielis inzetbaar van nanofotonica tot Internet of Things. Zelfs binnen de ontwikkeling van hitteschilden voor raketten kan de Superformule gebruikt worden. Het enige wat met de Superformule niet berekend kan worden? Zijn eigen grenzen.
In 2003 publiceerde dr. Gielis zijn eerste artikel over de Superformule. Zijn avontuur startte vervolgens met veel experimenteren. Er waren drie verschillende richtingen waarin de formule door ontwikkeld kon worden; het onderwijs, de wetenschap of de technologie. Gielis was zich ervan bewust dat hij niet in staat was om met al deze vakgebieden tegelijkertijd aan de slag te gaan. Het artikel verscheen daarom in The American Journal of Botany, op uitnodiging van de hoofdredacteur. Hierdoor werd het artikel wereldwijd opgepakt door wetenschappers en steeds meer toegepast binnen allerlei technologieën. Ondertussen wordt de Superformule door wiskundigen zelfs de Gielis formule genoemd.
Enkele jaren na publicatie kwam dr. Gielis in contact met verscheidene investeerders. Hiermee is de ontwikkeling van de Superformule naar de technologie kant verschoven. Hieruit is het bedrijf Genicap voort gekomen met als doel om innovatieve technologieën en producten te ontwikkelen. Een slimme antenne oplossing was één van deze technologieën. Na oprichting werd er meteen gesproken met grote afnemers met een wereldwijde afzet.
Dr. Gielis had bij de publicatie van zijn artikel niet durven dromen waar zijn uitvinding hem zou brengen. De kracht van investeerders is gebleken door de opzet van meerdere succesvolle start-ups.
Als plantkundige en tuinbouw-ingenieur had dr. Gielis nooit verwacht om als gerenommeerd wetenschapper voor grote groepen geïnteresseerden te mogen spreken. Tegenwoordig wordt hij geregeld gevraagd om als keynote spreker op wiskundecongressen en seminaries. Hier is hij nog steeds elke dag dankbaar voor.
Ondertussen zijn er vanuit Genicap drie geavanceerde bedrijven gevormd. De expertise vlakken van deze bedrijven mogen dan wel ver uit elkaar liggen, van de productie van antennes tot moderne game algoritmes, toch maken ze allemaal gebruik van de Superformule als fundament. De bedrijven geïnspireerd door de Gielis formule zetten inmiddels voet aan de grond in Eindhoven en San Diego en zelfs in Taiwan.
Deze bedrijven zijn er vanuit Genicap gevormd:
- The Antenna Company zorgt voor de ontwikkeling en het ontwerpen en producteren van supergevormde, 3D-geoptimaliseerde antennes. Deze antennes zijn voorzien van alle mogelijkheden in de wereld van draadloze telecommunicatie.
- Simpl3d maakt het mogelijk voor klanten om een eindeloos universum van vormen te ontdekken, modelleren en te 3D-printen.
- Changing The Game implementeert de Superformule in de algoritmen van games, hiermee kunnen game-ontwikkelaars enorme virtuele universums creëren die snel geladen kunnen worden en minimale computercode vereisen.
In 2021 verkreeg The Antenna Company een financiering van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) om verder te groeien en ontwikkelen. Deze financiering is tot stand gekomen door de investering in het bedrijf namens ondernemer Marcel Boekhoorn. De BOM acht de werkzaamheden van The Antenna Company steeds belangrijker bij de huidige explosieve groei in connectiviteit en datagebruik. De investering draagt bij aan de positie van The Antenna Company in de markt van draadloze communicatie, dat terwijl de technologie nog steeds door ontwikkeld kan worden.
Er worden constant nieuwe manieren gevonden om de Gielis formule in te zetten in verschillende vakgebieden. The sky is the limit met dank aan de juiste adviseurs en investeerders. Gielis weet nog niet waar zijn formule hem zal brengen, maar hij weet dat hij wil groeien. Dat wil hij bereiken door hard te werken aan nieuwe implicaties en wetenschappelijke voetstukken om verder door te breken met zijn formule en bedrijven.
Impact maken met disruptieve oplossingen is het doel van dr. Gielis. Een krachtig en divers netwerk draagt hier sterk aan bij. Hij noemt zijn uitvinding een grass-roots-revolution van onderuit, en wil hiermee een fundamentele stempel drukken op zowel de wetenschap, technologie en het onderwijs. Uiteindelijk kunnen er dus daadwerkelijk bedrijven ontstaan die de Superformule toepassen in nieuwere gebieden als nanofotonica, Machine Learning en Artificial Intelligence. Ook zijn binnen de klassieke hardware gebieden de mogelijkheden eindeloos, zoals binnen de electronica en mechanotronics.