Bedrijf verkopen

Het verkopen van uw bedrijf kan een mooie eerste stap zijn in de rest van uw leven. Schakel een specialist in die u begeleidt in het proces.

Ik wil advies

Waarom het verkopen van een bedrijf interessant is

Toen u vol trots aan uw onderneming begon had u waarschijnlijk niet gedacht dat u uw bedrijf op een gegeven moment zou willen verkopen. Toch komen de meeste ondernemers op een punt waarop het verkopen van een bedrijf juist een interessante, en misschien wel strategische, optie is. Sommige ondernemers zien het verkopen van hun bedrijf als een kans om te investeren in een nieuwe onderneming, andere ondernemers gaan met pensioen en willen zeker weten dat het bedrijf in goede handen blijft. Vaak bestaat een succesvolle bedrijfsovername uit meer dan alleen het beste financiële resultaat. Het kan ook de realisatie betekenen van persoonlijke en strategische doelstellingen.

Bij het verkopen van een bedrijf kan het voelen alsof u in een rollercoaster stapt. Niet alleen zakelijk, maar ook emotioneel. Een definitieve verkoop is immers de start van de rest van uw leven. Ook komen er veel vragen bij kijken. Is het bedrijf verkoopklaar en wat is het waard? Hoe vind ik de juiste koper? En hoe behaal ik het optimale resultaat bij een de bedrijfsoverdracht? Kortom, er komt veel kijken bij het verkopen van een bedrijf. Het is dan ook verstandig om een externe adviseur in te schakelen die zorgvuldig en professioneel naar uw situatie kijkt.

Business Kansen

Een bedrijfsovername adviseur kiezen is persoonlijk. De keuze wordt bijvoorbeeld beïnvloedt door de core business van uw onderneming en het motief om het bedrijf te verkopen. Business Kansen helpt ondernemers bij het vinden van de juiste adviseurs voor bedrijfsovernames en andere zaken.

  • Persoonlijke aandacht voor u, uw bedrijf en strategische doelstellingen
  • Geen zoektocht naar de juiste bedrijfsovername adviseurs
  • Partnerschappen met vooraanstaande bedrijfsovername adviseurs
  • Uitgebreid netwerk van financiers en investeerders
  • Gratis adviesgesprek

Partners

Business Kansen werkt samen met verschillende gerenommeerde bedrijven die gespecialiseerd zijn in fusies en overnames. Afhankelijk van uw bedrijf, motivatie om te verkopen en doelstellingen, kijken we welke bedrijfsovername adviseur het beste aansluit. Zo kan de ene adviseur interessant zijn wanneer het bedrijf wordt verkocht aan familie, terwijl een andere bedrijfsovername adviseur gespecialiseerd is in management buy-outs. Ook de motivatie en strategie spelen een rol in de keuze voor een bedrijfsovername adviseur. Iedere transactie kent zijn eigen complexiteit en vergt zijn eigen aanpak. Wij denken graag mee en kijken naar welke bedrijfsovername adviseur het beste bij u past.

Bij Business Kansen helpen we niet alleen bij het kiezen van een adviseur op het gebied van bedrijfsovernames, maar ook bij andere financiële zaken die belangrijk zijn voor ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan advies over vermogensbeheer nadat u het bedrijf heeft verkocht.

Benieuwd naar hoe wij ondernemers helpen? Bekijk onze andere diensten.

Een bedrijf overnemen in 4 stappen

Onze werkwijze en die van onze partners is persoonlijk en proactief. Op deze manier kunnen we u verzekeren dat we u in contact brengen met een partij die geschikt is voor de overname van uw bedrijf. Tijdens dit traject zullen wij u waar nodig ontzorgen.

Vraag via het onderstaande formulier een vrijblijvend gesprek met ons aan. Na een eerste telefoongesprek plannen we een afspraak met u in. Hier gaan we kijken waar uw behoeftes liggen omtrent het verkopen van uw bedrijf en eventuele andere zaken.

Op basis van het gesprek kiezen wij de juiste bedrijfsovername adviseur uit. Hiermee wordt gegarandeerd dat de adviseur voldoet aan uw wensen en eisen.

Allereerst wordt de waarde bepaald van uw bedrijf. Verder worden potentiële kopers in kaart gebracht en wordt u geadviseerd welke koper het meest aansluit bij uw doelstellingen en wensen.

De transactiefase gaat van start. Het proces van een bedrijfsovername verschilt per partner, maar u bent verzekerd van een ontzorgd traject.

Ik wil advies

Er komt veel kijken bij het overnemen van een bedrijf en het is een ingewikkeld traject. Voor zo’n grote stap als deze is het prettig om een gerenommeerde adviseur in te schakelen. Overweegt u de overname van een bedrijf? Onze partners weten waar de valkuilen zitten. Vul het onderstaande formulier in en vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Alles wat je moet weten over het verkopen van een bedrijf