Bedrijf overnemen

Het overnemen van een bedrijf is een interessante optie, maar er komt veel bij kijken. Schakel een specialist in die u begeleidt in het proces.

Ik wil advies

Waarom een bedrijfsovername interessant is

U heeft uw onderneming succesvol laten groeien. Nu is het tijd voor de volgende stap, het overnemen van een bedrijf. Er zijn verschillende motieven waarom een bedrijfsovername interessant kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan het behalen van een rendement op vermogen of het behalen van synergievoordelen door een directe concurrent, leverancier, of klant over te nemen.

Een bedrijf overnemen gebeurt echter niet zomaar. Het is een complex traject dat vraagt om de juiste kennis en expertise. Zo beschikt ieder bedrijf over interessante elementen, maar zijn er ook elementen die u liever niet overneemt. Met alle risico’s van dien is extern advies tijdens de overname van een bedrijf onmisbaar. Hiermee kan voorkomen worden dat er na de overname vervelende zaken aan het licht komen, zoals lopende claims of afhandeling van garantiegevallen. Met advies en ontzorging door specialisten voorkom u niet alleen grote risico’s, maar kunt u zich volledig focussen op waar u goed in bent: ondernemen.

Business Kansen

Een bedrijfsovername adviseur kiezen is persoonlijk. De keuze wordt bijvoorbeeld beïnvloedt door de huidige core business van een ondernemer en het motief om een bedrijf over te nemen. Business Kansen helpt ondernemers bij het vinden van de juiste adviseurs voor bedrijfsovernames en andere zaken.

  • Persoonlijke aandacht voor uw bedrijf en strategische doelstellingen
  • Geen zoektocht naar de juiste bedrijfsovername adviseurs
  • Partnerschappen met vooraanstaande bedrijfsovername adviseurs
  • Uitgebreid netwerk van financiers en investeerders
  • Gratis adviesgesprek

Partners

Business Kansen werkt samen met verschillende gerenommeerde bedrijven die gespecialiseerd zijn in fusies en overnames. Afhankelijk van uw huidige onderneming, doelstellingen en vermogen kijken we welke bedrijfsovername adviseur het beste aansluit. Zo is de ene adviseur gespecialiseerd in overnames van technische bedrijven, terwijl een andere adviseur interessant kan zijn wanneer er een bedrijf binnen de financiële dienstverlening overgenomen moet worden. Ook kan motivatie en strategie een rol spelen in de keuze voor een bedrijfsovername adviseur. Wij denken graag mee en kijken naar welke bedrijfsovername adviseur het beste bij u past.

Bij Business Kansen helpen we niet alleen bij het kiezen van een adviseur op het gebied van bedrijfsovernames, maar ook bij andere financiële zaken die belangrijk zijn voor ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan advies over vermogensbeheer of het digitaliseren van een bedrijf.

Benieuwd naar hoe wij ondernemers helpen? Bekijk onze andere diensten.

Een bedrijf overnemen in 4 stappen

Onze werkwijze en die van onze partners is persoonlijk en proactief. Op deze manier kunnen we u verzekeren van goede begeleiding tijdens de overname van een bedrijf. In dit traject zullen wij u waar nodig ontzorgen.

Vraag via het onderstaande formulier een vrijblijvend gesprek met ons aan. Na een eerste telefoongesprek plannen we een afspraak met u in. Hier gaan we kijken waar uw behoeftes liggen omtrent het overnemen van een bedrijf en eventuele andere zaken.

Op basis van het gesprek kiezen wij de juiste bedrijfsovername adviseur uit. Hiermee wordt gegarandeerd dat de adviseur voldoet aan uw wensen en eisen.

Aan de hand van uw strategische doelstellingen, overige wensen en andere belangrijke (waarde bepalende) criteria en elementen, wordt een profiel geschetst van de ideale overnamekandidaat.

Op basis van het samengestelde profiel kan de adviseur aan de slag. Er wordt gezocht naar de overnamekandidaat die het best bij u past en het proces van overname wordt in gang gezet. Het proces van een bedrijfsovername verschilt per partner, maar u bent verzekerd van een ontzorgd traject.

Ik wil advies

Er komt veel kijken bij het overnemen van een bedrijf en het is een ingewikkeld traject. Voor zo’n grote stap als deze is het prettig om een gerenommeerde adviseur in te schakelen. Overweegt u de overname van een bedrijf? Onze partners weten waar de valkuilen zitten. Vul het onderstaande formulier in en vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Benieuwd naar bedrijven ter overname?

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte.

Alles wat je moet weten over het overnemen van een bedrijf